WORKSHOP | MYOYIN & MYOFASCIAL RELEASE (zelfmassage)

ZONDAG 26 MEI VAN 14U - 16.30U

Deze workshop combineert yin yoga en zelfmassage, gebruikmakend van ballen.

 

Je leert iets over je bindweefsel, hoe je dit kan manipuleren en gezond houden met verschillende bal technieken. Je werkt dieper door op stuggere plekken in je lichaam waar je met yin yoga niet altijd bij kan. Myofascial release kan je zien als een vorm van zelfmassage m.b.v. (tennis)ballen. Het helpt je om fascia soepel te houden, bepaalde lokale ongemakken in je lichaam te masseren. De spanning in die plek zal verminderen of helemaal verdwijnen. Je volwaardige bewegingsvrijheid kan helemaal terugkeren.

Na een korte theoretische toelichting gaan we aan de slag met een set tennisballen. Dit wordt gecombineerd met yin yoga houdingen. De combinatie van yin yoga en “balmassage” zal de bloed- en energiestroom stimuleren waardoor je een gevoel van diepe ontspanning zal ervaren.

 

Deze namiddag zal je helpen om in stilte weg te zinken en je opnieuw te verbinden met je lichaam.

 

 

PRAKTISCH

 

VOOR WIE?

Voor iedereen die spanningsplekken in het lichaam zacht wil losmaken d.m.v. zelfmassage gecombineerd met ontspannende yin houdingen. Yin yoga is toegankelijk voor iedereen want de houdingen worden liggend of zittend uitgevoerd. Je doet geen inspanningen met je spieren, integendeel, ze ontspannen helemaal.  Als je ongemakken voelt, ondersteun je je lichaam met kussens en dekens zodat je meer in ontspanning kan zakken. 

 

WANNEER?

Op  zondag 26 mei 2024, van 14.00u – 16.30u

 

PRIJS

47 euro (incl BTW), thee en water, gebruik van materialen inbegrepen

 

DOOR WIE WORDT DE WORKSHOP GEGEVEN?

Door Annoek De Roose, www.yoganu.be

 

WAT VOORZIE JIJ?

o   Comfortabele, warme kledij aan, eventueel een extra trui en/of kousen.

o   Je kan uiteraard je eigen materiaal meenemen. Alle materiaal is aanwezig in de studio.

o   Drinkbus om in de studio te gebruiken (thee en water krijg je).

 

LESPLAATS, VERVOER EN PARKEREN 

De lessen vinden plaats in de yogastudio van Zensa Yoga, Stationsstraat 10, 1745 Opwijk

  • Met de wagen? Er is voldoende gratis parking in de straten in de nabije omgeving. In de Stationsstraat zelf, dien je parkeerschijf te zetten. Je kan je best parkeren op de parking van het station van Opwijk (op het einde van de Stationsstraat), dan stap je 2min naar de studio.

  • Met het openbaar vervoer? Zensa Yoga ligt op slechts 2 min. stappen van het treinstation van Opwijk. Er zijn ook buslijnen die vlakbij de studio stoppen.

 

Wens je meer informatie? Neem contact op met mij, via mail, of ga naar Zensa yoga.