WORKSHOP | KENNISMAKING MET QI GONG

ZONDAG 3 MAART VAN 9.30U - 12.00U

Qi Gong is een techniek van meditatieve oefeningen die hun oorsprong vinden in het oude China. Mensen die regelmatig Qi Gong beoefenen, komen dichter bij hun innerlijke kracht, ervaren meer evenwicht tussen lichaam en geest, en ondervinden minder stress. Ze voelen zich vitaler en geven zelfheling alle kansen. Het draagt bij tot hun algemene welzijn.

 

In de workshop leer je wat Qi Gong is. Daarnaast krijg je een aantal eenvoudige bewegingen aangeleerd die je zelf kan blijven oefenen om de energie, de Qi, te cultiveren. Qi Gong is heel toegankelijk, je kan het beoefenen op je eigen niveau. Je kan het zien als een eenvoudige choreografie waarbij ademen, bewegen en je verbeelding samenkomen.

 

Waar je intentie, de Yi, naartoe gaat, daar gaat je energie, de Qi, naartoe.

 

VOOR WIE IS DEZE WORKSHOP?

Voor iedereen die houdt van traag en zacht bewegen, mee met je ademhaling en met jouw verbeelding. Deze workshop kan je zien als een eerste kennismaking met Qi Gong, je hoeft geen voorkennis hiervan te hebben.

De oefeningen worden allemaal staand uitgevoerd. Als je moe wordt, kan je gaan zitten op een stoel.

 

WAAROM ZOU JE MEEDOEN?

De oefeningen helpen je lichaamsbewustzijn te vergroten, ze maken dat je steviger staat en dat je veerkrachtiger wordt. Als je veel stressklachten ervaart kan je hier veel baat bij hebben.

 

Qi Gong zal je algemene welzijn - fysiek, mentaal en emotioneel - optimaliseren. De bewegingen brengen vaak rust in je hoofd en ontspanning in je lichaam. Gewrichten en spieren worden minder stram, alles voelt soepeler aan en in het algemeen ervaar je vaak een gevoel van verlichting. De ‘Qi’, vaak vertaald als energie, stroomt beter.

PRAKTISCH

 • DOCENT? Annoek De Roose van www.yoganu.be
 • WAAR? Yoga studio Zensa Yoga, Stationsstraat 10, 1745 Opwijk – gelegen op wandelafstand van het station van Opwijk. Parkeren kan gratis op de parking van het station.
 • WANNEER? Zondag 3 maart 2024, van 9.30u – 12.00u
 • PRIJS? 47 € - thee en water, gebruik van materialen inbegrepen
 • WAT VOORZIE JIJ?
  • Comfortabele, losse kledij (doe een paar laagjes over elkaar aan want je kan het warm krijgen).
  • Alle materialen zijn aanwezig in de studio. Je mag altijd je eigen mat meebrengen als je dat wenst.
  • Drinkbus om in de studio te gebruiken (thee en water kan je krijgen).

 

Wens je meer informatie? Neem contact op met mij, via mail, of ga naar Zensa yoga.