ZIJN. VOELEN. GROEIEN.

Gespannen nek- en schouderspieren. Hoofdpijn. Migraine. Iedereen heeft er wel eens last van. Ik heb de signalen van mijn lichaam lang genegeerd. Eerlijk gezegd had ik zelfs niet door dat mijn lichaam protesteerde.

 

Ik sportte altijd graag. Het ontspande me vooral fysiek. Toen ik op de mallemolen van het leven stapte, was ontspanning en tijd voor mezelf nemen geen prioriteit. Er was werk, huishouden en mijn gezin: ik moest altijd wel iets doen, meestal voor anderen. Mezelf wegcijferen, daar was ik goed in.

 

Tot ik in 2007 geheel toevallig een Hatha yogales volgde. Het idee van iets te moeten viel daar helemaal weg: ik moest niets bereiken, het was eenvoudig, ik leerde ademen en bewegen op mijn ritme, en ik luisterde naar de inspirerende woorden van mijn teacher. Zoiets had ik nog nooit meegemaakt. Er viel een spanning van mijn schouders, letterlijk en figuurlijk.

'Your heart often knows things before your mind does.'

                       Polly Adler

Een paar jaar later volgde ik mijn eerste yin yogales. Daar overviel mij een enorme zaligheid: complete rust, fysiek, mentaal en emotioneel. Doen, denken en moeten werd zijn, voelen en genieten. Ik kon helemaal ontspannen en ik liet het toe. Zonder meer. Niks moest nog. Alleen 'zijn'. Alleen rust.

 

Vandaag heb ik evenveel aan rustige yin yoga en dynamische yangactiviteiten (Hatha of Vinyasa, pilates, lopen, wandelen), allemaal zonder prestatiedrang. Ik kijk vooral waar mijn lichaam nood aan heeft.

 

Ben jij ook nieuwsgierig naar yoga? Wil je het eens proberen?

 

Altijd welkom in een van mijn LESSEN.

 

Liefs,

Annoek