ACUPRESSUUR & YIN YOGA WORKSHOP "VOOR EEN GOEDE NACHTRUST"

ZONDAG 1 DECEMBER 2024 VAN 14U - 16.30U

In deze hectische moderne wereld is een goede nachtrust niet vanzelfsprekend. Stress, angst en fysieke spanningen stapelen zich op en verstoren je natuurlijke slaapcyclus.  Als je moeite hebt om in slaap te vallen of 's nachts vaak wakker wordt, kan dit niet alleen je fysieke gezondheid, maar ook je mentale welzijn aantasten. Er zijn holistische benaderingen die je kunnen helpen om weer in balans te komen en een herstellende slaap te ervaren.

 

Deze unieke workshop biedt een diepgaande verkenning van yin yoga en acupressuur, twee krachtige praktijken die harmonieus samenwerken om je lichaam en geest tot rust te brengen.


Yin yoga
is een langzame, meditatieve vorm van yoga die zich richt op het ontspannen van de diepere lagen van bindweefsel en het bevorderen van de energieflow door je lichaam. Deze meditatieve vorm van yoga helpt je om spanningen los te laten en een diepe innerlijke rust te vinden.

 

Acupressuur is een eeuwenoude techniek uit de traditionele Chinese geneeskunde en werkt door specifieke drukpunten op je lichaam te stimuleren. Deze punten corresponderen met energiebanen, of meridianen, die je vitale organen en systemen beïnvloeden. Door lichte druk toe te passen op deze punten, kun je de energiecirculatie verbeteren, stress verminderen en de slaapkwaliteit bevorderen.

 

Deze workshop combineert het beste van beide werelden om een diepgaande, holistische benadering te bieden voor het verbeteren van je nachtrust. Of je nu al vertrouwd bent met yoga, of nieuw bent in de wereld van yoga en acupressuur, deze workshop biedt waardevolle inzichten en praktische technieken die je gemakkelijk in je dagelijkse routine kunt integreren.

Wat kun je verwachten tijdens deze workshop?

 • een aantal basisprincipes en voordelen van yin yoga, met een focus op hoe het je slaap kan verbeteren.

 • inleiding tot acupressuur: wat is acupressuur, hoe werkt het, en welke punten zijn specifiek voor het verbeteren van je slaap.

 • diepe ontspanning via een reeks rustige yin yoga houdingen, gecombineerd met punten op het lichaam die gestimuleerd worden via druktechnieken. De combinatie creëren een synergetisch effect voor maximale ontspanning.

 • oefening om de ademhaling te vertragen en het zenuwstelsel te kalmeren, wat essentieel is voor een goede nachtrust.

 • een meditatieve focus via het cultiveren van mindfulness en bewustzijn tijdens de houdingen, om mentale rust en ontspanning te bevorderen.

 

Voor wie is deze workshop?

Deze workshop is ideaal voor jou als je problemen hebt met je nachtrust, als je last hebt van stress of als je meer wil leren over natuurlijke manieren om je welzijn te bevorderen.

   

  Aan het einde van de workshop zal je:

  • begrijpen en voelen hoe yin yoga en acupressuur samenwerken om je slaap te verbeteren,

  • een aantal yin yoga houdingen en acupressuur punten hebben geleerd die je thuis ook kan toepassen,

  • een gevoel van diepe ontspanning en kalmte ervaren, klaar om een goede nachtrust tegemoet te gaan.

  WAT LEER JE TIJDENS DE WORKSHOP?

  Je leert mentaal, fysiek en emotioneel ontspannen. Je zal opmerken hoeveel nood wij allemaal hebben aan deze diepe relaxatie, hoe openbarend het voelt om je kwetsbaar op te stellen.

  Je ontdekt hoe uniek jouw lichaam is. Je vergelijkt jezelf niet met iemand anders, je accepteert jezelf meer. Het gevoel primeert boven het resultaat. De kwaliteit van yin yoga is tijd, niet de inspanning.

   

  PRAKTISCH

  • DOCENT? Annoek De Roose van Yoganu.be
  • WAAR? Yoga studio Zensa Yoga, Stationsstraat 10, 1745 Opwijk – gelegen op wandelafstand van het station van Opwijk. Parkeren kan gratis op de parking aan het station.
  • WANNEER? Zondag 1 december, van 14.00u – 16.30u
  • PRIJS? 47 € - thee en water, gebruik van materialen inbegrepen
  • WAT VOORZIE JIJ?
   • Comfortabele, warme kledij aan, eventueel een extra trui of kousen.
   • Alle materiaal is aanwezig in de studio. Je kan uiteraard je eigen materiaal meenemen (mat, bolster, 2 blokken, riem en deken).
   • Drinkbus om in de studio te gebruiken (thee en water kan je krijgen).

   

  Wens je meer informatie? Neem contact op met mij, via mail, of ga naar Zensa yoga.